BeweegCoach blog

Webinar?

BeweegCoach richt zich op mensen die willen starten met bewegen, hun fysieke fitheid willen verbeteren en gezondheid als eerste prioriteit stellen. Door middel van individuele begeleiding en kleine groepstrainingen worden onze leden begeleid naar hun specifieke doelen en behoeften.

Een onderdeel van het coachen is met informeren! Dit op een correcte - verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier.

Neem deel aan onze infosessie in één van onze beweegcentra of volg mee online.

Ja, ik wil deelnemen! 

De psychologie achter het volhouden van sporten en bewegen.

BeweegCoach begrijpt deze uitdagingen en speelt hierop in door het aanbieden van gepersonaliseerde trainingsschema's. Door te werken met individuele sporters kunnen we ervoor zorgen dat het trainingsschema past bij de persoonlijke doelen, motivaties en interesses van de sporter. Dit maakt het gemakkelijker om vol te houden, omdat het trainingsschema aansluit bij de persoonlijke behoeften en wensen.

Een andere manier waarop BeweegCoach haar sporters helpt volhouden is door middel van hartslagzone training. Deze trainingsmethode zorgt ervoor dat sporters op een verantwoorde manier trainen op basis van hun eigen hartslagzones. Door op deze manier te trainen, wordt er efficiënter getraind en zijn de resultaten sneller zichtbaar. Dit zorgt voor meer motivatie en maakt het gemakkelijker om vol te houden.

Daarnaast maakt BeweegCoach gebruik van verschillende technologieën om sporters te motiveren en te helpen volhouden. Zo kunnen sporters hun vooruitgang bijhouden met behulp van een app, waardoor ze inzicht krijgen in hun prestaties en doelen.

Daarnaast zijn er groepstrainingen waarbij sporters elkaar kunnen motiveren en steunen.

Tot slot biedt BeweegCoach ook de mogelijkheid om een persoonlijke coach te hebben die sporters begeleidt en motiveert. Dit kan net het duwtje in de rug zijn dat sporters nodig hebben om vol te houden en hun doelen te bereiken.

In het kort, volhouden van sporten is niet altijd gemakkelijk, maar BeweegCoach speelt hierop in door gepersonaliseerde trainingsschema's aan te bieden die aansluiten bij de behoeften van de sporters. Met hartslagzone training, het gebruik van technologieën en persoonlijke coaching, helpt BeweegCoach sporters vol te houden en hun doelen te bereiken.

hieronder vind je enkele concrete tips die leden kunnen gebruiken om het volhouden van sporten te verbeteren:

 • Stel realistische doelen: Het is belangrijk om doelen te stellen die haalbaar zijn en passen bij jouw persoonlijke situatie. Dit maakt het makkelijker om gemotiveerd te blijven en door te zetten.
 • Maak sporten een gewoonte: Plan sporten in je dagelijkse routine, zodat het een vast onderdeel wordt van je dag. Bijvoorbeeld door op vaste dagen en tijden te sporten, of door meteen na het werk te gaan.
 • Zoek een sportmaatje: Samen sporten is niet alleen gezelliger, maar kan ook motiverend werken. Je kunt elkaar stimuleren en uitdagen, en elkaar verantwoordelijk houden voor het volhouden van de afspraken.
 • Varieer in sporten: Het kan helpen om afwisseling te brengen in je sportroutine, zodat het niet saai wordt. Probeer bijvoorbeeld verschillende type trainingen/les vormen uit of wissel intensieve trainingen af met ontspannende activiteiten zoals een mooie boswandeling.
 • Beloon jezelf: Als je een doel hebt behaald of een mijlpaal hebt bereikt, beloon jezelf dan met iets wat je leuk vindt. Dit kan bijvoorbeeld een nieuwe outfit zijn, een massage of een lekker etentje.

Bij BeweegCoach helpen we onze leden graag bij het volhouden van sporten. Onze BeweegCoaches zijn er niet alleen om je te begeleiden tijdens het sporten, maar ook om je te motiveren en te coachen op het gebied van mindset en volhouden. Zo zorgen we er samen voor dat jij op een gezonde en duurzame manier je sportdoelen kunt bereiken.

De basis van verantwoord sporten op gebied van krachttraining

Kort samengevat is krachttraining het sterker maken van je spieren door middel van weerstandstraining.

Die weerstand kan komen van gewichten, weerstandsbanden, toestellen of je eigen lichaamsgewicht.

Krachttraining zou voor heel wat verschillende redenen een deel moeten uitmaken van je leven.

 

Dit zijn in onze ogen de belangrijkste!

 

✅ Krachttraining houdt je jong!

Je spieren zijn een grote opslagplaats voor "anti-aging" hormonen. Daarnaast helpt het bij je insuline sensitiviteit en bij het boosten van je gezonde hormonen functies.

Het helpt ook je stressniveau te doen dalen, als je het op de juiste manier aanpakt!

Heb je veel stress, start dan bv met 2 krachttrainingen te doen, dat kan thuis a.d.h.v. je BeweegCoach app 📲 of in onze Circuit-Mix of Move trainingen.

 

✅  Krachttraining houdt je soepel en sterk!

 

We bewegen steeds minder en minder en zitten vaak heel de dag achter onze bureau.

Door aan krachttraining te doen maak je je spieren niet alleen sterker, het houdt ook je gewrichten, pezen en spieren soepel.

Dit zorgt ervoor dat je minder last krijgt van pijntjes en ontstekingen!

Hoe voel jij jezelf als je ‘s morgens uit bed rolt?

 

✅ Krachttraining helpt je vet verliezen, en het er af te houden.

Door aan krachttraining te doen ga je spiermassa opbouwen, hoeveelste meer spiermassa je hebt hoeveelste beter je metabolisme gaat draaien, en dus hoeveelste meer calorieën je automatisch gaat verbruiken.

 

Het helpt je dus makkelijker vet te verliezen EN het helpt je om dat vet er ook veel makkelijker af te houden!

 

Meer spiermassa zorgt daarnaast ook voor de mooie rondingen op de juiste plaatsen.

Last but not least, je voelt je een echte badass! 😎

De basis van verantwoord sporten op gebied van cardiotraining

Sporten op basis van je hartslagzones is een effectieve manier om verantwoord te sporten omdat het rekening houdt met je fysieke conditie en inspanning. Door te trainen binnen specifieke hartslagzones, kun je je lichaam optimaal uitdagen en tegelijkertijd vermijden dat je je overbelast.

Elke hartslagzone heeft een specifieke functie en biedt verschillende voordelen voor je gezondheid en prestaties. Bijvoorbeeld, als je traint in de lage intensiteitszone, verbrand je vooral vetten en verbetert je uithoudingsvermogen. Terwijl wanneer je traint in de hoge intensiteitszone, verbeter je je cardiovasculaire systeem en verhoog je je uithoudingsvermogen.

Bovendien, door te trainen op basis van je hartslagzones kun je gericht werken aan specifieke doelen en vermijd je onnodige vermoeidheid en blessures. Dit komt omdat je altijd trainen binnen de grenzen van je lichaam, en zo de kans op overbelasting verminderd.

Sporten op basis van hartslagzones is ook een geweldige manier om te volgen hoe je lichaam reageert op verschillende soorten trainingen. Je kunt je vooruitgang gemakkelijk bijhouden en aanpassen aan je veranderende behoeften.

Kortom, sporten op basis van je hartslagzones is de enige verantwoorde manier om te sporten omdat het rekening houdt met je individuele fysieke conditie en je toelaat gericht te werken aan specifieke doelen zonder het risico op overbelasting en blessures.  

Doe mee aan onze 12 weken 'Back in shape' programma!

Geniet nu van een tijdelijke kosteloze instap!

Ja, ik wil meer (start) info!

Wat is het nut van een personal trainer?

Personal training biedt vele voordelen, waaronder:

 • Persoonlijke aandacht: een personal trainer richt zich uitsluitend op jou en jouw specifieke doelen en behoeften, en past de training daar op aan.
 • Motivatie: personal trainers kunnen helpen bij het opbouwen en behouden van motivatie, zodat je jouw fitness- en gezondheidsdoelen blijft behalen.
 • Veiligheid: een personal trainer zorgt ervoor dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert, waardoor het risico op blessures verminderd wordt.
 • Op maat gemaakt programma: een personal trainer ontwikkelt een programma op maat, rekening houdend met jouw fysieke beperkingen, fitnessniveau en persoonlijke doelen.
 • Vorderingen en resultaten: een personal trainer houdt je vorderingen bij en helpt je bij het aanpassen van het programma om je resultaten te verbeteren.
 • Verscheidenheid: personal trainers kunnen een verscheidenheid aan oefeningen en technieken aanbieden, zodat je niet verveeld raakt en je training blijft uitdagend.
 • Advies: personal trainers kunnen ook advies geven over voeding en leefstijl, en hoe deze aangepast kunnen worden om jouw doelen te ondersteunen.

Kortom, personal training is een waardevolle investering voor mensen die op zoek zijn naar persoonlijke aandacht, motivatie, veiligheid, resultaatgerichte training en deskundig advies om hun fitness- en gezondheidsdoelen te bereiken.  


Intake met Lichaamsanalyse in inspanningsproef:

BeweegCoach onderscheidt zich in zijn kwalitatieve intake en persoonlijke begeleiding.

Een submaximale inspanningstest met lichaamsanalyse is een waardevolle tool voor iedereen die serieus bezig is met het verbeteren van zijn of haar fysieke fitheid en gezondheid. Door deze test af te nemen en op basis daarvan een individueel programma te maken, kun je een aantal voordelen realiseren. Hieronder beschrijven we enkele van die voordelen.

 • Persoonlijke benadering: Een submaximale inspanningstest met lichaamsanalyse biedt een nauwkeurige weergave van je huidige fysieke toestand en je capaciteiten. Op basis hiervan kun je een op jou afgestemd programma maken, dat gericht is op het verbeteren van je fysieke fitheid en gezondheid.
 • Veiligheid: Een individueel programma, opgesteld op basis van de resultaten van je submaximale inspanningstest, garandeert dat je altijd veilig traint en vermijdt het risico op blessures.
 • Doelgericht: Door de resultaten van de submaximale inspanningstest en lichaamsanalyse te gebruiken, kun je een programma opstellen dat gericht is op het behalen van jouw specifieke doelen, of het nu gaat om gewichtsverlies, verbetering van de cardiovasculaire fitheid of het opbouwen van spiermassa.
 • Meetbaarheid: Door regelmatig submaximale inspanningstests af te nemen en de resultaten te analyseren, kun je je vorderingen op een nauwkeurige manier bijhouden en je resultaten verbeteren.
 • Motivatie: Het zien van concrete resultaten en vorderingen kan zeer motiverend werken en je helpen bij het volhouden van je training.

In samenvatting is het afnemen van een submaximale inspanningstest met lichaamsanalyse en het op basis daarvan maken van een individueel programma een waardevolle investering voor iedereen die serieus bezig is met het verbeteren van zijn of haar fysieke fitheid en gezondheid. Het biedt een gericht, veilig en doelgericht trainingsprogramma, waarmee je meetbare resultaten kunt behalen en je motivatie kunt verhogen.  


Waarom kiezen voor BeweegCoach?

BeweegCoach richt zich op mensen die willen starten met bewegen, hun fysieke fitheid willen verbeteren en gezondheid als eerste prioriteit stellen. Door middel van individuele begeleiding en kleine groepstrainingen worden onze leden begeleid naar hun specifieke doelen en behoeften.

Wat maakt BeweegCoach uniek? Hieronder beschrijven we hoe BeweegCoach zich onderscheidt in het begeleiden van haar leden:

 • Individuele aandacht: Bij BeweegCoach is iedere lid uniek en krijgt daarom individuele aandacht. Dit betekent dat er rekening wordt gehouden met de specifieke doelen en behoeften van het lid, zodat er een op maat gemaakt programma wordt ontwikkeld.
 • Submaximale inspanningstest: Bij BeweegCoach wordt elk lid onderworpen aan een submaximale inspanningstest, waardoor de huidige fysieke conditie en gezondheid in kaart worden gebracht. Op basis van deze test wordt het individuele programma ontwikkeld.
 • Deskundige begeleiding: Bij BeweegCoach werken deskundige BeweegCoaches, die ervaring hebben in het begeleiden van mensen bij het verbeteren van hun fysieke fitheid en gezondheid. De BeweegCoaches zorgen ervoor dat onze leden op een veilige en effectieve manier trainen.
 • Kleine groepstraining: Bij BeweegCoach is er de mogelijkheid om in kleine groepen te trainen. Dit biedt onze leden de mogelijkheid om te leren van elkaar, te motiveren en samen te werken aan hun doelen.
 • Voortdurende begeleiding: Bij BeweegCoach worden cliënten niet alleen bij de start begeleid, maar ook gedurende het hele proces. Dit betekent dat er regelmatig evaluaties plaatsvinden en dat het programma indien nodig wordt aangepast om te blijven voldoen aan de veranderende behoeften en doelen van onze leden.

Kortom, BeweegCoach biedt een unieke aanpak voor mensen die hun fysieke fitheid en gezondheid willen verbeteren. Door middel van individuele aandacht, deskundige begeleiding, submaximale inspanningstesten en kleine groepstrainingen, worden cliënten geholpen om hun doelen te bereiken.  


Over de schrijver

Mijn naam is Lennert Gielen en ik ben een gepassioneerde BeweegCoach met een enorme liefde voor sport en beweging en gezondheid.

Ik ben vastbesloten om mensen te helpen bij het bereiken van hun gezondheids- en fitheiddoelen door hen te begeleiden bij het vinden van plezier en uitdaging in hun bewegingsroutine.

Van jongs af aan was ik altijd actief bezig, en na jaren van hard werken en doorzettingsvermogen, besloot ik mijn passie voor sport en beweging om te zetten in een carrière als BeweegCoach. Ik ben opgeleid en gecertificeerd in verschillende sportdisciplines, waaronder hardlopen, krachttraining en functionele training.

Wat mij zo enthousiast maakt over mijn werk, is het zien van mijn cliënten groeien en vooruitgang boeken. Ik geloof sterk in het opbouwen van een sterk lichaam en geest door middel van regelmatige beweging, en ik werk hard om dit te bereiken door mijn cliënten te motiveren en te begeleiden.

Mijn doel als BeweegCoach is om mensen te helpen bij het creëren van gezonde gewoonten en een uitdagende bewegingsroutine die bij hen past. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om mijn cliënten te helpen, of het nu door middel van personal training, groepslessen of online coaching is.

In mijn vrije tijd ben ik ook actief bezig en blijf ik mijzelf uitdagen door nieuwe sporten en bewegingsvormen te ontdekken. Ik geloof sterk in het leiden van door mijn voorbeeld, en ik probeer dit altijd uit te stralen in mijn werk als BeweegCoach.

Als je op zoek bent naar een gepassioneerde en gedreven BeweegCoach die je kan helpen bij het bereiken van je gezondheids- en fitheiddoelen, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik ben er klaar voor om je te begeleiden bij elke stap van je reis.