Waarom bewegen?

Starten met sporten is in de meeste gevallen ook starten met een actievere leefstijl. Een gezond besluit natuurlijk, maar hoeveel bewegen is nou genoeg en hoe zorg je ervoor dat je de juiste activiteiten doet en het ook vol blijft houden tot het een onderdeel van je leefstijl is. Want alleen zo blijf je ook duurzaam van de voordelen genieten, en die zijn er veel.

Waarom is bewegen belangrijk?

Je hoeft echt niet als een Olympisch atleet door het leven te gaan om baat te hebben bij lichaamsbeweging. Als je geregeld een flinke wandeling maakt, fietst of aan ftness doet, zijn 30 minuten per dag genoeg om je hart en longen beter te laten functioneren. Kinderen moeten minstens zestig minuten per dag bewegen. Ook minder uitgesproken sportieve vormen van lichaamsbeweging, zoals gewoon wandelen en werken in de tuin, zijn goed voor de gezondheid.

Kortom: regelmatige lichaamsbeweging heeft veel voordelen!

Ik heb interesse in " Bewegen is medicijn"

Hiermee geef je aan dat je interesse hebt in een introductie/ kennismaking en een doelgericht advies bij BeweegCoach.

Neem contact op

IK wil vrijblijvend de gratis leefstijlscan doen.

BeweegCoach heeft als leefstijlclub een online Leefstijlscan ontwikkeld, gemakkelijk binnen een paar minuten in te vullen en gratis. Aan het eind van de scan kan je een keuze maken, welk leefstijl onderdeel men meer aandacht wil geven.

Ik heb een vraag over "Bewegen als medicijn"

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We horen het graag van je.